لیست اختراعات حامد مرسلي
ايجاد تعادل بار در شبكه توزيع، باعث كاهش تلفات، بهبود پروفيل ولتاژ و كاهش جريان فاز پربار مي شود. به منظور برقراري تعادل جريان سه فاز در بخش هاي مختلف فيدر فشار ضعيف، ترانسفورماتور و فيدر فشار متوسط، ابتدا لازم است مشخص شود كه مصرف كنندگان به كدام فاز متصل شده اند. براي اين منظور، در اين اختراع كه در زمينه برق مي باشد، يك دستگاه براي تشخيص نوع فاز در سيستم هاي سه فاز الكتريكي، طراحي و ساخته شده است. اساس كار اين دستگاه، واحد اندازه¬گيري فازور با برچسب زماني از طريق سنكرونايزينگ ماهواره اي است كه در آن اصلاحات متعددي صورت گرفته تا با هزينه كم بتوان اختلاف فاز سيگنال الكتريكي را در دو محل جغرافيايي متفاوت، با دقت مورد نياز اندازه گيري كرد. در اين روش يك دستگاه مرجع وجود دارد كه زاويه فاز ولتاژ را در زمان هاي مختلف ثبت مي نمايد و دستگاه دوم، زاويه فاز را پس از مراجعه به محل، اندازه گيري كرده و مقدار آن را به همراه زمان انجام اندازه گيري ثبت مي كند. سپس مقدار زاويه فاز اندازه گيري شده در زمان واحد با يكديگر مقايسه شده و بر اساس آن نوع فاز مصرف كننده الكتريكي، معين مي شود. اين دستگاه قادر است پس از قطع ارتباط با ماهواره تا مدت نيم ساعت بدون افزايش خطا از مقدار مجاز، به كار خود ادامه دهد.
اين اختراع كه در زمينه برق مي باشد، دستگاهي را براي اندازه گيري امپدانس زمين در پستهاي برقدار معرفي نموده است كه پارامتر مهمي در طراحي و همچنين بهره برداري از پستهاي فشار قوي تلقي مي شود. براي اين منظور، مشابه دستگاه هاي تجاري موجود، از تكنيك پيشنهادي استاندارد با نام روش افت پتانسيل استفاده شده است. تجربه عملي نشان مي دهد كه در حضور القاي الكترواستاتيكي و الكترومغناطيسي ناشي از خطوط انتقال برقدار، بر روي مدار آزمايش، خطاي اندازه گيري امپدانس زمين با دستگاه هاي تجاري موجود به شدت افزايش مي يابد. در اين دستگاه با طراحي مبدل هاي مناسب براي توليد ولتاژ سينوسي با فركانس و دامنه قابل تنظيم، افزايش نسبت سيگنال به نويز و تخمين دامنه و زاويه سيگنال هاي اندازه گيري شده بر اساس روش فوريه چهار سيكل، خطاي تعيين امپدانس زمين به نحو بسيار مطلوبي كاهش يافته است.
در اين اختراع كه در زمينه برق مي باشد، يك دستگاه براي تعيين محل شينه معيوب سيم پيچ استاتور ژنراتور و موتور كه در آن اتصال كوتاه فاز به زمين رخ داده است، طراحي و ساخته شده است. براي استفاده از اين دستگاه بايستي يك ولتاژ بين فاز و زمين اعمال شده و جريان عبوري از ترمينال هاي فاز و نوترال، اندازه گيري شده و با جريان عبوري از هر شينه كه با كمك آمپرمتر كلمپي اندازه گيري مي شود، مقايسه گردد. براي اين منظور از مقايسه دامنه و زاويه استفاده شده و در نهايت، محل دقيق شينه معيوب مشخص مي شود. براي پياده سازي اين روش بايد مقاومت محل خطاي فاز به زمين كمتر از يك كيلو اهم باشد. بعلاوه سه روش ديگر به ترتيب مبتني بر اندازه گيري ولتاژ، اندازه گيري مقاومت و تزريق جريان بالا، پيشنهاد شده است كه مي تواند بصورت تقريبي و با يك بار انجام آزمايش، محل خطا را تعيين نمايد.
اين اختراع كه در زمينه مهندسي مكانيك و زير شاخه مهندسي به مفهوم عام آن و مهندسي برق صورت گرفته است، به منظور طراحي خودرويي ميباشد كه براي حركت از انرژي خورشيد استفاده ميكند. خودرو اين انرژي را از طريق سلولهاي خورشيدي به دست آورده و در باتري ذخيره نموده و در نهايت موتور الكتريكي را به كار مياندازد. لازم به ذكر است كه باتريهاي تعبيه شده امكان شارژ از طريق برق شهري را دارا ميباشند و در هر بار شارژ، امكان تأمين انرژي در حدود 6 ساعت را فراهم ميكنند. در طراحي اين خودرو سعي بر آن بوده است كه طرح نهايي به خودروهاي شهري نزديكتر باشد. براي اين منظور از تجهيزات ويژهاي در خودرو همانند سيستم تهويه و دوربين استفاده شده است. در غزال ايراني 3 نسبت به طرحهاي گذشته حداكثر سرعت ماشين افزايش يافته است و در طراحي آن از دو موتور الكتريكي استفاده شده است. اين دو موتور الكتريكي داراي سيستم بازيافت انرژي هنگام كاهش سرعت يا ترمز ميباشند. از ديگر بهبودهاي طرح حاضر نسبت به طرحهاي پيشين دو نفره بودن خودرو ميباشد و براي كاهش وزن بدنه خودرو از فيبر كربن استفاده شده است.
خلاصه طرح : دستگاه تبديل كنتور هاي آنالوگ به كنتور تعرفه اي با قابليت ارسال اطلاعات و برنامه ريزي به صورت بيسيم دستگاه پيش رو ، طرحي ابتكاري براي تبد يل كنتور هاي آنالوگ , قد يمي به كنتور هاي تعرفه اي ميباشد. ا ين دستگاه با استفاده از شمارنده ي نوري ، ساعت ، بخش منابع تغذيه ، كيرنده و فرستنده هاي مادون قرمز، نمايشگر و بخش پردازش و حافظه ميكروكنترلي مي تواند كنتور هايي كه امروزه در بيشتر واحد هاي تجاري و مسكوني مورد استفاده هستند را به يك كنتور با تمام قابليت هاي كنتور هاي تعرفه اي كه اخيرا مورد استفاده قرار گرفتند ، تبديل كند به صورتي كه با استفاده از شمارنده نوري هيزان گردش صفحه چرخان كنتور محاسبه شده و سپس در بخش ميكرو كنترلري با توجه به ساعت تعبيه شده در دستگاه، تعرفه هاي مورد نظر را اعمال كرده و به بر روي نمايشگر ميزان مصرف كل و ميزان مصرف در هر تعرفه را نشان ميدهد .سپس با استفاده ازگيرنده و فرستنده هاي مادون قرمز ، مي تواند اطلاعات را به دستگاه مامور برق به صورت بيسيم منتقل كند و تنظيمات مورد نياز را از آن دريافت نمايد. همچنين مكانيزم هاي كد گذاري اطلاعات و تشخيص دستكاري در آن قرار داده شده تا قابل دسترسي توسط افراد متفرقه نباشد و از امنيت بالايي برخوردار شود. با توجه به اينكه قيمت برق در كشور ما هم اكنون در تمامي ساعات شبانه روز با يك نرخ محاسبه مي گردد و با توجه به نياز كشور به رسيدن به الگوي هدفمند و ايده آل براي مصرف انرژي ، ضروري است كه تمامي كنتور هاي كشور قابليت محاسبه تعرفه برق را دارا باشند. اين كار با توجه به وضعيت كنوني كنتور ها و هزينه هاي بالاي تعويني و ساخت و تست كنتور هاي ديجيتال ، تا چندين سال بعد قابل اجرا نمي باشد. اما اين دستگاه با توجه به اينكه در آن از قسمت انداره گيري توان كنتور هاي قديمي استفاده شده است ، و هچنين نياز به قطع برق و سيم در نصب آن وجود ندارد ، مي توان با استفاده از آن طي مدت كوتاهي با صرف هزينه ي بسيار ناچيز ، تمامي كنتور هاي كشور را به صورت تعرفه اي تبديل كرد. اين دستگاه با توجه به نياز به كار كردن در شرايط آب و هوايي متفاوت و همچنين عمر طولاني از قطعاتي استفاده شده است كه باتمام شرايط موجود سازگار بوده ، در برابر نويز شديدا مقاوم است و همچنين با توجه به مكانيزم اندازه گيزي تركيبي آن ، امكان اشتباه در محاسبه در آن تقريبا به صفر رسيده است.
موارد یافت شده: 5